Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

Неврохирурзи спасиха млад мъж с мозъчен тумор

health.bg 2012-12-14
Неврохирурзи спасиха млад мъж с мозъчен тумор  -
След неуспешни опити за лечение у нас и в чужбина, екипът на д-р Славомир Кондов напълно отстрани опасното образувание от ствола на мозъка на 22-годишния пациент.

Екипът на клиниката по Неврохирургия на МБАЛ „Токуда Болница София” спаси 22-годишен мъж с животозастрашаващ тумор на мозъка. Образуванието на ствола на мозъка е било разположено в непосредствена близост с центровете, контролиращи дишането и сърдечната дейност на пациента, поради което младият мъж е търсил спешно неврохирургична помощ. До постъпването си в Токуда са направени опити за лечението му у нас и в чужбина.

„Хирургичната интервенция беше изключително сложна поради високия оперативен риск”, подчертава д-р Славомир Кондов – началник на клиниката по Неврохирургия в японската болница, чийто екип проведе продължилата над 6-часа операция.

„С помощта на последното поколение апаратура за невронавигация успяхме изключително прецизно да отстраним целия тумор, без да засегнем жизненоважните центрове в мозъка, които обезпечават дишането и кръвообращението”, допълва д-р Кондов.

След хирургичната намеса пациентът директно е настанен в отделението по Неврохирургия без необходимост да бъде превеждан в реанимация поради запазеното му по време на операцията добро общо състояние. Той се възстановява бързо и предстои да бъде изписан в началото на следващата седмица.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg