Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Актуално

5 причини за нередовен цикъл

health.bg 25-03-2013
5 причини за нередовен цикъл - здраве, цикъл, бременност, естроген, хормони, стрес
„Закъснява ми!” е фраза, която плаши много мъже.

Дамите обаче са тези, които трябва да се притесняват. Причините могат да са много, тъй като различни фактори влияят на менструалния цикъл. Ето 5 причини защо имате нередовен цикъл.

1. Твърде много стрес. Стресът влияе на хормоналния баланс, който пък оказва ефект върху телесните процеси, включително месечния цикъл. Опитайте се да избягвате напрегнати ситуации или поне да релаксирате качествено.

2. Промяна в графика. Една малка промяна в работния график е достатъчна, за да се появи нередовен цикъл. Хормоните са доста чувствителни. Трябва да мине време, за да се регулират процесите в организма.

3. Много спорт. При спортистите често се среща липса на цикъл заради натоварването, промените в теглото и метаболизма. Ако сте се захванали сериозно да спортувате, може да се появи проблем с менструацията.

4. Противозачатъчни медикаменти. Жените взимат Хапчето, за да контролират по-добре цикъла си (освен да предотвратят бременност), сериозността му и съпровождащите го неприятни симптоми. Ако имате някакъв проблем, консултирайте се с лекар.

5. Бременност. Нередовният цикъл е сред първите индикатори за бременност. Ако бебето е планирано, това е чудесна новина. Ако нямате подобни планове и забременяването е следствие от инцидент или неразумна постъпка, трябва да си направите тест и да разберете със сигурност дали ще ставате майка, или е фалшива тревога.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg