Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Актуално

Обърнете гръб на депресията

health.bg 27-03-2013
Обърнете гръб на депресията - здраве, депресия, настроение, успех, умора, пролет,
Депресията e състояние, което може да се появи след загуба на близък човек, при несполуки в личния живот или работата, а понякога идва без видима причина.

Някои хора просто са по-чувствителни към смяната на сезоните и промените във времето. Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да посрещнете пролетта не с депресия, а с радост.

И утре е ден - не се опитвайте да свършите всичко веднага. Днес е по-здравословно да отложите за утре това, което не можете да свършите в момента. За това е необходимо да подредите ангажиментите си по важност. Ако смятате, че сте в ситуация без изход - седнете и се успокойте, дишайте дълбоко.

Наспете се - недостигът на сън е основна причина за депресията. От синдром на хроничната умора страдат повечето от жителите на големите градове. Правилото е – не се опитвайте да бъдете съвършени за сметка на здравето.

Мързелът понякога е най-добрият съветник - именно той ще ни предпази от преумора и в резултат – от депресия. Мързелът се обяснява с потребността да съхраним енергията си и сигнализира, когато сте се натоварили с прекалено много ангажименти.

Кажете „НЕ” на монотонността - един от факторите, водещи до депресия, е рутината в живота. Именно тя ни въвежда от зимата в пролетната депресия. Затова се опитайте да разнообразявате ежедневието си. Дори смяната на маршрута, по който отивате на работа, ще ви създаде нови впечатления и ще наруши рутината.

Поглезете се - отделете средства, за да си купите някаква дребна вещ или букет цветя. Веднъж в седмицата си устройвайте вечеря на свещи. Ако сте решили да не допускате депресията до себе си, непременно ходете на кино или театър.
Известна е ролята на домашните любимци. Ако не можете да си ги позволите, заменете ги с плюшени. Дръжте ги в ръка, когато говорите по телефона или гледате телевизия. Съприкосновението с топлата и мека материя е много полезно.

Общувайте - добрата компания гони депресията. Избягвайте да оставате сами, особено ако в главата ви се появят нерадостни мисли.

Хранете се балансирано - нерядко депресията е вследствие на излишните килограми, натрупани през зимата.

Усмихвайте се - гледайте света през розови очила и ще видите, че той съвсем не е толкова мрачен.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg