Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

Татуировката и рискът от рак на кожата

health.bg 2013-04-01
Татуировката и рискът от рак на кожата - здраве, мастило, рак, кожа,
Мастилата, които се използват при татуирането, могат да съдържат токсични елементи, които могат да причинят рак на кожата.

Синьото мастило, любимо на татуистите при създаване на „стара” татуировка, съдържа кобалт и алуминий.

Червеното мастило може да има живачен сулфид. Някои цветни мастила често съдържат олово, кадмий, хром, никел, титан и други тежки метали.

Замърсеното оборудване може да предизвика инфекция и заразяване с ХИВ, хепатит B ,C и различни видове рак на кожата като плоскоклетъчен карцином, карцином и меланом, допълват учените.

Те поясняват още, че не всеки, които има татуировка, ще се разболее от рак на кожата, но рискът е повишен заради съдържанието на арсен.

Дълбокото проникване в кожата може да доведе дори до увреждане на мускул.

Експертите предупреждават, че не трябва да се прави татуировка в близост до бенка. Човек трябва да следи промените в една бенка - симетрия, цвят, размер, форма и текстура. Ако има татуировка върху кожното образувание, то няма да се забележат  ключовите признаци, които предупреждават за раково заболяване.

Други опасности са – инфекция, алергична реакция или промени в пигментацията, ако се махне татуировката.

Ако все пак сте решили да си направите татуировка, изберете хубаво и чисто студио на професионалисти. Цената също е определяща – евтиното винаги излиза по-скъпо.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg