Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Актуално

Защо лъжем?

health.bg 01-04-2013
Защо лъжем? -
Изследвания показват, че хората лъжат, защото поставят своите интереси и нужди на първо място, което понякога изисква нечестно поведение или действия.

Имайки предвид тези резултати, група учени изградили нова хипотеза за скриването на истината. Когато трябва да вземем решение за кратко време, често може да прибегнем до лъжа, в сравнение със ситуация с повече време за обмисляне.

Финансовите облаги са повод за лъжа. Ако сме притиснати от време и обстоятелства, а целите ни ще бъдат възнаградени с пари, то е вероятно да излъжем, за да спечелим.

Учените са установили, че хората избягват да лъжат, ако не могат да оправдаят пред себе си нуждата от неистината. Първо ни води инстинкта за самосъхранение, чак след това мислим за останалите хора. Ако смятаме, че целта оправдава лъжата, то няма да се поколебаем да я изречем.

Според учените взимането на правилни решения в живота или бизнеса зависят от ситуацията. Ако човек е притиснат в ъгъла, лесно може да се отклони от правия път и да се измъкне от положението с лъжа.

Изследването е публикувано в Psychological Science.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg