Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Актуално

Презаредете... с храна

health.bg 04-04-2013
Презаредете... с храна - здраве, диета, калории, енергия, храна,
Храненето е важно за осигуряване на енергия на организма. Правилният хранителен режим осигурява здраве и пълноценен живот.

Избягвайте храни, които изцеждат енергията
Това са главно първично обработените и изкуствените храни, рафинираните зърнени продукти и захар. До понижаване на енергията водят и пропускането на хранения и прекаляването с кофеина и алкохола.

Избирайте внимателно енергийните блокчета
Когато купувате енергийно блокче, не се доверявайте на етикета, а прочетете съдържанието на продуктите. Ако съставките са описани като рецепта и може сами да си ги купите и да си приготвите този продукт, няма място за тревога. Но не си купувайте енергийни продукти, ако съдържанието им е описано като научен експеримент със съставки, които не са натурални, независимо от съдържащите се в тях протеини, мазнини, въглехидрати или витамини и минерали.

Не се лищавайте от мазнини
Не изключвайте полезните мазнини, ако искате да сте енергични. Те са необходими за усвояването на някои ключови антиоксиданти. Сравнение между салати с дресинг без мазнини, с малко и с много мазнини показало, че организмът поема по-малко оксиданти от зеленчуците, които са овкусени с дресинг без съдържание на мазнини. Причината е, че мазнините са необходими на някои антиоксиданти да се абсорбират в кръвта от стомашно-чревния тракт. Антиоксидантите са важни за нивото на енергията, защото борят свободните радикали и поддържат здравето на клетките.

Яжте сезонни продукти
Яжте сезонни продукти, които са родно производство. Купувайте пресни и свежи плодове и зеленчуци.

Купувайте замразени храни
Прекрасно е да се консумират пресни плодове и зеленчуци от околността, но замразените също снабдяват организма с енергия. При замразяването се съхраняват хранителните вещества и затова замразените продукти понякога са по-полезни от пресните, които не са току-що обрани. Веднага след като се откъснат плодовете и зелечуците започват да губят хранителните си качества.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg