Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Актуално

Какво може да ни разболее в... колата

health.bg 12-04-2013
 Какво може да ни разболее в... колата - здраве, автомобил, алергия, ринит, плесени,
През пролетта и лятото прекарваме повече време в колата, без да се замисляме, че превозното средство, без което всекидневието и почивката ни са немислими, по много пътища влияе на здравето ни.

Кои са „горещите” точки, които би трябвало да привлекат вниманието ни?
Най-мръсното място в автомобила са постелките. Огромното количество бактерии, съчетано със затвореното и ограничено пространство, представлява наистина заплаха за здравето. Добре е постелките да са гумени, а не текстилни, за да се мият по-лесно.

Второ място по замърсеност заема воланът, където отвсякъде, но най-вече от ръцете на водача попадат всевъзможни болестотворни микроорганизми. Тази опасност може да се елиминира почти изцяло, ако подръка винаги имате дезинфекциращи кърпички и изтривате волана колкото може по-често.

Специално внимание трябва да се обърне на климатика в автомобила – два пъти годишно да се сменят филтрите, любимо убежище на огромно количество плесени, гъби и т.н. нежелани спътници. Неслучайно през лятото, когато прозорците на автомобилите са затворени, лекарите установяват повишена заболеваемост от алергични ринити. Те са истински бич за хората, които карат колата си, без да се грижат редовно за почистване на филтрите. Как да се предпазим? Да не ползваме климатик - това вече бихме приели като средновековно изтезание!

Първият съвет е решетките на климатика да се почистват с порести четки, а поне веднъж  месечно - със специална автомобилна прахосмукачка с подходящ накрайник. Така в много голяма степен ще се елиминират болестотворните точки в автомобила и удоволствието от пътуването ще е непомрачено.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg