Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Актуално

Ще разпознаете ли симптомите на инфаркта?

health.bg 15-04-2013
Ще разпознаете ли симптомите на инфаркта?  - здраве, сърце, инфаркт, симптоми, задух, болка,
Стандартното изобразяване по филмите на човек с инфаркт е някой, който се хваща за гърдите и се затруднява да диша.

Това наистина са симптоми на инфаркт, но те се проявяват предимно при мъжете. При жените почти винаги инфарктът се получава без симптоми.

При тях обикновено не се появяват болки, а само усещане, че нещо притиска гръдния им кош или слаб дискомфорт, който се засилва. Или слаба болка в рамото.

Също така, жените обикновено пренебрегват тези симптоми, решавайки, че този ден са в лоша форма. Повдига им се и се чувстват изтощени, но решават, че това е стрес.

Заради пренебрегването на симптомите инфарктът е по-опасен за жените. Малко вероятно е жена да посети лекар и да каже, че получава инфаркт. А понякога и лекарите отдават изтръпването, сърцебиенето, главоболието и избиването на студена пот на тревожност.

Статистиката показва, че жените пропускат поставянето на диагноза  „инфаркт” над два пъти повече от мъжете. И половината от жените с инфаркт никога не викат Бърза помощ.

Ето 3 стъпки, които биха помогнали на жените:
Разпознайте симптомите – Ако имате един или повече от симптомите, които бяха споменати, веднага посетете спешно отделение. Не го отлагайте. По-добре е да извикате Бърза помощ вместо да пътувате до болницата. Докато чакате Бърза помощ, сдъвчете един аспирин. Той може да спаси живота ви.

Вземете мерки за здравето на сърцето си – Спрете продължителните физически упражнения и преминете на по-кратки като постепенно увеличавате времетраенето. Това помага за възстановяване на капацитета на сърцето, който обикновено се изчерпва при по-продължителни периоди на дълготрайни упражнения.

Подхранвайте сърцето си – Приемайте много CoQ10. Този коензим е изключително хранителен и главен източник на енергия за сърцето. Той се съдържа в говеждото месо, яйцата и рибеното масло. Може да се приема и като хранителна добавка – по 50 мг дневно. Друг основен за сърцето витамин е ниацинът или витамин B3. Той може да повиши HDL (добрия холестерол) с 15 до 35%, което предпазва сърцето. Освен това ниацинът чисти черния дроб от опасния липопротеин, наречен Lp(a). Статистиката показва силна връзка между Lp(a) и инфаркта. Ниацин може да доставяте на организма си с приемането на нетлъсти меса, ядки, бобови храни и картофи. Или с по 500 мг. дневно хранителна добавка.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg