Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

От печата: Сърце и стомах ни убиват

health.bg 2013-08-21
От печата: Сърце и стомах ни убиват - дихателната система, храносмилателна система, рак.
У нас умират повече мъже, отколкото жени

Близо 110 000 българи са починали за една година, съобщава в. "Телеграф". Най-много от тях - 24 хиляди души, са починали след 85 години. Над 3700 са случаите на смърт на хора между 50 и 54 години. 

Най-висока е смъртността в областите Видин, Монтана, Враца и Кюстендил. Общо девет са областите, в които нивата на смъртност са под общата за страната, като първи са в Кърджали, София, Благоевград и Варна. 

У нас умират повече мъже, отколкото жени - на 1000 починали жени се падат 1078 починали мъже. Най-честите причини за смърт са болести на органите на кръвообращението, на дихателната и на храносмилателната система, рак. 

И докато общата смъртност в страната се увеличава, детската намалява. 536 деца са починали през 2012-а, а това е най-ниската стойност от 2004 година насам. Най-много малчугани умират в Сливен, Монтана, Разград и Ямбол, а най-малко - в Благоевград, Смолян и София.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg