Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

От печата: Централно договаряне на цените на лекарствата искат от НЗОК

health.bg 2013-08-26
От печата: Централно договаряне на цените на лекарствата искат от НЗОК - НЗОК, търгове,
Пациентските организации против

НЗОК ще определя цените на лекарствата в болниците, след като лично преговаря с фирмите доставчици, информира в. "Телеграф". Тази промяна предстои да бъде предложена от управителя на осигурителната институция д-р Румяна Тодорова.

Преди две години скъпоструващите продукти за лечение се договаряха от МЗ, след което заплащането премина към касата. Самите търгове по договаряне обаче се провеждат индивидуално от всяка болница, което не е изгодно за фирмите производители и те не предлагат никакви отстъпки. Именно оттам идва и разликата в цените на един и същ медикамент в различните лечебни заведения. Според Тодорова, за да се уеднаквят стойностите на медикаментите, трябва те да се договарят централно. Ако подобно предложение бъде прокарано, касата ще получи правото да договаря лекарствата с фирмите доставчици и така да се предлагат по-големи отстъпки за количества.

От Националната пациентска организация обаче са категорично против идеята, защото според тях това ще доведе до лимитиране на броя на пациентите, които имат достъп до медикаментите.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg