Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

МУ София ще разкрие филиал в Италия

Илияна Ангелова 2013-09-16
МУ София ще разкрие филиал в Италия - Ваньо Митев, Медицински университет, София, обучение, студенти, Италия
Учебното заведение работи по съвместни програми с Кипър и Израел, стана ясно при откриването на учебната година..

Медицинският университет в София планира да разкрие филиал в италианския град Киасо, съобщи по повод старта на новата учебна година ректорът проф. Ваньо Митев (на снимката по-долу). Предложенията за необходимите законови поправки вече са внесени. Наши преподаватели ще обучават там на английски език местни италиански студенти, но също и младежи от Централна и Източна Европа, допълни проф. Митев. Решителната крачка за разкриване на филиала на МУ София е направена след двегодишно проучване съвместно с италианската страна. Сега у нас обучението си по медицина започват 50 италиански студенти, като нивото на подготовка при тях е много добро по думите на преподаватели.

Ректорът проф. Ваньо Митев чете приветствие.

Използваме възможностите, които ни дава франчайзинга, за да работим и с други две държави – Кипър и Израел, посочи още проф. Митев. Той допълни, че в Медицинския университет се обучават общо 2500 студенти, а в него преподават 500 професори и доценти. Всички те се представят после много добре в професионалната си практика, затова нас ни интересува само едно място – първото, обърна се към бъдещите студенти ректорът на университета.

Официалните гости на тържеството станаха на крака, докато слушат химна на МУ.

"Нашият университет е единственият, който инвестира пари в болниците, всички аудитории ще бъдат ремонтирани. 90 млн. лв. са отделени за модернизиране на апаратурата в лечебните заведения, където се обучават студенти. Това е облекчение за здравното министерство, което отговаря за инвестициите. Толкова е голям потенциалът на нашия университет, че ако ни се разреши публично-частно партньорство, приходите ще бъдат не десетки, а стотици милиони левове. Имаме огромен научен потенциал, много кадри и способни студенти – това ще ни изхвърли в друга орбита", заяви още проф. Митев. 

Тържественото откриване на учебната година на МУ София се състоя в аулата в сградата на "Майчин дом". Залата едва побра всички желаещи да присъстват. Гости на тържеството бяха здравният министър д-р Таня Андреева, председателят на здравната комисия Нигяр Джафер, представители на образователното министерство и лекарския съюз. На откриването бяха и водещи специалисти, които преподават на студентите. Всички присъстващи станаха на крака докато слушаха химна на МУ София (на снимката вдясно).

Очаквайте пълния текст от приветствието на министър Андреева.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg