Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

От печата: Правят гаранционен фонд за онколекарствата

health.bg 2013-10-22
От печата: Правят гаранционен фонд за онколекарствата  - онколекарства, пациентски организации, МЗ, НЗОК
Надзорният съвет на НЗОК иска спешна среща с премиера, с финансовия и със здравния министър.

Пациенти настояват държавата да гарантира непрекъснатото лечение на онкоболните, съобщава в. "Монитор". За тази цел е необходимо да бъде създаден фонд или да се намери някакъв друг механизъм, коментира Евгения Адърска - председател на Асоциация на пациентите с онкологични заболявания и приятели. Очаква се предложението да бъде внесено в Министерството на здравеопазването (МЗ) и в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) до дни. Според Адърска средствата за фонда могат да се набират от доброволни вноски, от чуждестранни дарители, от процент от акциза върху алкохола.

Подкрепям идеята, но смятам, че трябва да се търси дългосрочно решение, което да е в полза на всички пациенти, а не само на онкоболните, каза председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев.

Спешна среща с министър-председателя Пламен Орешарски, финансовия министър Петър Чобанов и здравния министър д-р Таня Андреева за бюджет 2014-а, както и за актуализацията на този до края на годината поиска междувременно Надзорният съвет на НЗОК. Това съобщи представителят на пациентските организации в него Иван Димитров след извънредно заседание на надзорниците. Той беше категоричен, че управляващите трябва да дадат гаранции, че ще има пари за лекарства и лечение не само за пациентите с рак, но и за всички болни в страната. По думите му здравноосигурените болни не бива да доплащат за лечение,каквато идея лансира Българският лекарски съюз.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg