Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

"Пирогов" обяви, че може да фалира до три месеца, ако касата не плаща изработеното

CredoWeb 2013-10-29
"Пирогов" обяви, че може да фалира до три месеца, ако касата не плаща изработеното - доц. Стоян Миланов, фалит, НЗОК, бюджет, финансиране
Най-големият спешен институт у нас обмисля да спре плановия прием

Най-големият спешен институт у нас „Пирогов" може да фалира до 3 месеца. Това съобщи на извънреден брифинг директорът на болницата доц. Стоян Миланов. След драстично орязания бюджет на лечебното заведение в началото на годината, сега Регионалната здравна каса е заповядала с анекс болницата да подправя документи с цел да се достигне до ново намаляване на разходите от септември до 80% от реално извършените. Според доц. Миланов това е закононарушение. Ако се извърши операция на апандисит и тя е заплатена на 80%, това би означавало да оставим корема на човека отворен, даде пример той.

До три месеца има опасност болница „Пирогов" да бъде декапитализирана, ако настоящото положение във взаимоотношенията със Здравната каса не се променят. Следствие на това болничното заведение ще бъде ликвидирано. "Пирогов" е болница от стратегическо значение за националната сигурност.  По думите на Миланов се очаква касата да се разплати до дни с 4,3 млн. лева. Няма обаче гаранции дали това ще се случи на фона на очертаващата се дупка в бюджета на  НЗОК от 150 милиона лева. Държавата е поела ангажимент да бъдат платени 80% от изработеното от болниците. Но на този етап актуализация на бюджета на касата няма да има. Миналата седмица от НАП съобщиха, че ще могат да съберат 30 милиона лева над предвиденото от здравноосигурителни вноски, но те не биха могли да запушат изцяло дупката в бюджета.

Миланов заяви, че каквото и да коства на болницата, тя няма да спира приема на спешните случаи, които представляват около 80% от всички случаи. Той декларира, че е готов да работи без заплащане, колкото е необходимо. Възможно е обаче да се стигне до спиране на плановия прием заради тежките финансови проблеми. Миланов посочи, че в момента от близо 4500 постъпили пациенти, се прави одит за лечението на 350, незнайно по какви причини, при положение, че тези хора са имали нужда от лечение.

В близкото бъдеще са възможни всякакви сценарии по думите на доц. Миланов заяви, защото в България били възможни всякакви вероятностни - „тук дъно няма".




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg