Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

За спешна медицина у нас се дават 5,70 лв. на човек годишно

Проф. Милан Миланов 2013-10-31
За спешна медицина у нас се дават 5,70 лв. на човек годишно - СБЛ, проф. Милан Миланов, лекарски протест
Столичната колегия излиза на протест от 12,30 ч в петък пред лечебните заведения

В петък лекари от столични болници излизат на протест за половин час без свирки и знамена. Няма да спираме работа, само ще излезем пред болниците за 30 минути в 12,30 часа в петък. Мотивът са орязаните пари за септември с 20%. През последните дни чухме нещо съблазително, но крайно неприемливо: Ще дадем 80% и това ще стиге да изплатите заплатите. Не съм очаквал такъв опит да се забие клин между лекари и пациенти. Ако директорите на лечебни заведения платят заплатите, тогава с какво ще лекуваме? С въздух ли?

Вчера министър Андреева каза, че ще изплатят към края на януари. Бих я помолил заедно с премиера Орешарски да накарат Господ да отмени Коледните празници, които колегите със семействата си очакват. Още миналата година през декември знаехме, че подписаните прогнозни бюджети за ноември и декември бяха нула. Имаше много остра реакция – поискахме оставки на отговорните. Така че нека днес управляващите да не ни казват, защо тогава не сме реагирали и че не сме знаели. Разликата е, че сега нулите стоят и срещу месец октомври.

Непрекъснато се тръби, че няма анестезиолози и интензивисти, но нашето съсловие беше отрязано „от кръста нагоре”. Само Централната реанимация на „Пирогов” е на червено с 800 000 лв., въпреки че е лекувала с 10% отгоре. Дефицитът е поради неплащане и сваляне на цените на нашата услуга с 30-40%. За спешна медицина у нас се дават приблизително 5,70 лв. на глава от населението годишно. От тях 31 ст. за медикаменти. Сега ще има някакво увеличение и сумата ще стане 7 лв. на човек. Това е цената на едно кафе в някои заведения.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg