Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

60% от българите не искат в заведенията да се пуши

БТА 2013-11-19
Тютюнопушене : 60% от българите не искат в заведенията да се пуши - пушене, заведения, проучване
Това показва проучване на Галъп интернешънъл от ноември 2013 г.

Идеята да се върне пушенето в заведенията не се харесва на голяма част от българите, показват данни на "Галъп интернешънъл" от проучване, направено сред 1012 души между 31 октомври и 7 ноември. 60% от запитаните не намират за добро решение да се позволи паленето на цигара в заведение, 31 на сто са на обратното мнение, а останалите 9 % не могат да преценят, предаде БТА.

Тоталната забрана за пушене в закрити обществени места бе въведена през юни миналата година. Представители на ресторантьорския бизнес неколкократно заявиха, че тя се е отразила на оборотите в заведенията, като ги е свила в пъти. Други пък настояваха, че забраната не е довела до загуби, а дори напротив. След изборите през май тази година новите управляващи заговориха за връщане на стария режим в заведенията с различни зали за пушачи и непушачи. В парламента дори има внесен законопроект за отмяна на пълната забрана за пушене в заведенията, като икономическата комисия в НС прие това да се случи, а логично здравната комисия отхвърли подобно действие. Междувременно от туристическия бизнес посочиха, че пълната забрана за пушене трябва да остане.

Темата във форума "за" и "против" цигарите в заведенията можете да намерите тук!
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg