Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

БСП връща пушенето на закрито до Нова година

в. "Труд" 2013-11-25
Тютюнопушене : БСП връща пушенето на закрито до Нова година - пушене, забрана, цигари,
През декември ще се обсъждат промените в Закона за здравето

БСП ще се опита да върне пушенето на закрито за Нова година. През декември парламентът ще обсъжда и гласува промени в Закона за здравето, които предвиждат отпадане на тоталната забрана за цигарен дим в заведенията. Идеята е в ресторантите и кафенетата да бъдат обособени зали за пушачи и зали за непушачи, а собствениците на заведения до 70 кв. м сами да решат дали да се пуши или не, информира в. „Труд”.

„Веднага след като приемем закона за държавния бюджет, ще включим поправката за пушенето в дневния ред на парламента. Нагласата ни е да либерализираме режима от Нова година”, обяснява пред всекидневника депутатът от „Коалиция за България” Спас Панчев, който е един от вносителите на промените.

Връщането на пушенето на закрито обаче няма да мине лесно в пленарната зала, понеже се очаква депутатите да гласуват шарено. Очаква се да бъдат обсъждани два проектозакона - на левицата и на „Атака”.

Становището на здравната комисия в парламента, която е водеща по законовите поправки, е отрицателно. Икономическата комисия обаче подкрепя отпадането на тоталната забрана за цигарен дим на закрито.

Единствената партия, която е обявила официална позиция по въпроса, е ГЕРБ. Бившите управляващи няма да подкрепят либерализирането на режима. Макар че социалистите са вносители на поправките, не всички в левицата искат забраната да отпадне. Вероятно е в БСП да се стигне до политическо решение по въпроса, тъй като либерализирането на тютюневия режим е едно от предизборните обещания на лидера Сергей Станишев.
По-голямата част от депутатите от „Атака” също са за отпадане на забраната за пушене на закрито. От ДПС твърдят, че ще гласуват по съвест, допълва изданието.

Темата във форума „за” и „против” цигарите в заведенията можете да намерите тук!

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg