Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

Автобуси с пациенти се изписвали от болниците

БТА 2013-11-27
Автобуси с пациенти се изписвали от болниците - НЗОК, пациенти, проверки, Румяна Тодорова
Лечебните заведения точат касата с ненужни хоспитализации, смята управителят на НЗОК

Има сигнали за определени болници, от които се изсипват пациенти с автобуси, каза пред журналисти в парламента управителят на Националната здравноосигурителна каса Румяна Тодорова, съобщава БТА. Проверката ще покаже кои са тези болници, посочи тя и добави, че смята това за безотговорно.

Шефът на касата отбеляза, че в момента всеки, който има нужда от някаква помощ, влиза в болница. "Не може това да продължи така, иначе ще продължим да си говорим за недостиг на пари, но това не е здравеопазване, това вече е източване", добави тя. 

Оказва се, че само за октомври дейността на болниците е за 157 млн. лв., което е рекордно висока сума в цялата история на касата.

„Най-високата стойност беше 145 млн. и на базата на 145-150 млн. сме правили прогнозата. При положение че идва 150 млн. отчет, през декември откъде могат да се намерят пари", поясни Тодорова.

Тя посочи, че бюджетът на Здравната каса за 2014 г. ще бъде почти същият като бюджета за тази година. По думите й обаче това е единственият възможен бюджет.

Според шефът на касата, ако не се вземат конкретни мерки - спешни и по-дългосрочни, през идната година отново можем да станем свидетели на недофинансиране на здравната система. Докато не се затворят вратите на входа на системата, парите никога няма да стигат, смята тя.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg