Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

Касата отряза клинична пътека на болницата във Видин заради доказани нарушения

CredoWeb 2013-12-10
Здравна политика : Касата отряза клинична пътека на болницата във Видин заради доказани нарушения - Видин, клинична пътека, отказ
Лечебното заведение било санкционирано, защото върнало пациентка и отчетчело фиктивно лечение

Здравната каса във Видин прекратява договора по клинична пътека за консервативно лечение на съдова недостатъчност заради върната пациентка и отчетено лечение на фиктивна болна. Това съобщи директорът на районната каса д-р Владимир Вълчев, пише в. Монитор.

Санкцията последвала след направена проверка по жалба на внучката на жена с тромбофлебит. На 27 септември пациентката потърсила помощ в Спешното отделение на болница "Св. Петка". От там обаче отказали да я приемат с мотива, че няма свободни легла. Проверката на касата обаче установила, че леглата в хирургичното отделение са 34, а към тази дата са били заети 26.

При спешен случай такъв аргумент е несъстоятелен, коментира д-р Вълчев. Жената била хоспитализирана чак на 30 септември. На 3 октомври тя поискала да я изпишат, за да се лекува в софийска клиника, където била от 4 до 9 октомври. Видинската болница обаче отчела, че я е лекувала до 5 октомври. От следващата седмица, когато договорът с видинската болница вече няма да важи, хората с тромбофлебит ще трябва да се лекуват в Лом и Монтана.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg