Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Съборът на БЛС започна с искане за оставката на д-р Райчинов

Илияна Ангелова 2013-12-14
Институции и организации : Съборът на БЛС започна с искане за оставката на д-р Райчинов - БЛС, събор, НЗОК
Делегатите отхвърлиха искането за извънредна точка в дневния ред за избор на нов председател

Извънредният събор на БЛС, свикан, за да се реши дали да бъде подписан НРД 2014, започна с искане на оставката на председателя д-р Цветан Райчинов. Д-р Димитров от колегията във Велико Търново предложи да се включи извънредна точка в дневния ред - избор на нов председател и промяна в устава и структурата на съсловната организация. Аргументите му: Сега БЛС не успява да защити интересите на специалистите от доболничната помощ и на тези в болниците; само джипитата били сравнително добре. Делегатите обаче отхвърлиха искането за нова точка в дневния ред. 30 гласуваха "за", а 160 - против. За събора са се регистрирали 245 от 247 излъчени делегати.

Гласуването беше като вот на доверие за мен, без да съм го искал, коментира спонтанно д-р Райчинов. Съборът гласува подготвения първоначално дневен ред, който предвижда разглеждане на текстовете от новия НРД по видове дейности. Не успяхме да овладеем ръста на разходите за лекарства, за които се пренасочват пари от пера за дейности в бюджета, каза д-р Райчинов при откриването. Като положителен момент той изтъкна постигнатото решение 5% от резерва на касата да се харчат текущо според нуждите. Райчинов разкритикува съпротивата на представителя на КНСБ д-р Иван Кокалов, представител в Надзора на НЗОК, да се актуализират цените.

В момента делегатите дискутират дали новият проект за НРД отговаря на решенията от последния събор на БЛС в Равда.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg