Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Затлъстяване

Апетитът при бебетата може да е сигнал за бъдещо затлъстяване

The Herald Scotland 2014-02-19
Затлъстяване : Апетитът при бебетата може да е сигнал за бъдещо затлъстяване - апетит, затлъстяване, бебета
Проблемът може да бъде установен, ако през първите 15 месеца от раждането се наблюдава необичайно бърз растеж

Обикновено родителите се радват на добрия апетит при бебетата. Той обаче може да е признак, че новороденото е предразположено към затлъстяване, съобщава The Herald Scotland. Изследвания показали, че проблемът може да се окаже именно такъв, ако първите 15 месеца след раждането се наблюдава необичайно бърз растеж на детето.

Друго проучване показва, че 10-годишните деца с по-нисък отговор на засищане (които по-трудно спират да се хранят, дори когато са преяли) са генетично по-предразположени към затлъстяване.

Учените изследвали данни от двуяйчни еднополови близнаци с различни нива на засищане и отзивчивост към храната (желание да се хранят, когато видят или помиришат вкусно ястие). Резултатите показали, че на петнадесетия месец близнакът с по-нисък праг на засищане тежи с около 2 кг повече от брат си.

През последните години затлъстяването е сред основните проблеми в детска възраст, коментира проф. Джейн Уордъл от изследователския център към University College London. По думите му добрият апетит може да бъде здравословен, но е добре родителите да бъдат бдителни за ранни признаци като лакомо отношение към храната и желание за ядене при най-малкия дразнител на апетите.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg