Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Хранене и диети

С пробиотици сваляме килограми лесно и трайно

Spire Healthcare 2014-03-05
Хранене и  диети  : С пробиотици сваляме килограми лесно и трайно -
Експеримент показа, бе с полезните бактерии се избягва йо-йо ефектът

Има един лесен начин да регулираме теглото си без да гладуваме. Това може да стане с помощта на пробиотици, твърдят учени, цитирани от сайта Spire Healthcare. Приемаме ли от полезните бактерии, не само ще свалим по-лесно килограми, но и резултатът се запазва доста дълго време. Това е друг плюс, понеже при обичайните диети често се наблюдава йо-йо ефект. Вече е доказано, че микрофлората на стомашно-чревния тракт на стройните хора се отличава от тази на дебелите. Причината е проста – разновидностите на бактериите се променят според състава на храната.

Учените решили да проверят дали могат да променят състава им с помощта на пробиотици. Те събрали група от 125 мъже и жени с наднормено тегло, започнали с тях 12-седмична програма за отслабване. След това прекарали още 12 седмици с програма за запазване на постигнатите резултати.

За този период 50% от доброволците приемали по две таблетки пробиотици всеки ден. Останалите – пласебо. След 12 седмици жените, които пили пробиотици, свалили средно 4,4 кг, докато в групата на пласебо понижаването било само с 2,6 кг. Любопитното е, че пробиотиците не повлияли при теглото на мъжете. След първите 12 седмици жените, които приемали от полезните бактерии, продължавали да губят килограми, докато другите с пласебото едва успявали да задържат постигнатите резултати.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg