Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Очни проблеми

Профилактичните очни прегледи предотвратяват много заболявания

д-р Невяна Велева, д.м. 2014-05-17
Д-р Велева: Родителите да водят децата си на консултации. Защото липсата на оплаквания невинаги означава, че са здрави

Гергана Профирова

Малко родители знаят, че профилактичните прегледи на очите са задължителни и за бебетата. Всяко дете на 6-месечна възраст е необходимо да премине през скрининг. Това каза д-р Невяна Велева, асистент в Детска клиника на Александровска болница по време на 17-та годишна среща на очните лекари в „Новотел Пловдив“.

Според нея сериозен проблем е, че консултации с профилактична цел изобщо не се провеждат.А при тях се търси вродена патология – конгенитална катаракта. Ако не се открие навреме, докато детето навърши 6 месеца, лечението е изключително трудно, обясни очната лекарка.

Следващите прегледи трябва да се извършат когато детето е на годинка и между 3 и 4 г. Тогава се изследва зрителната острота. Най-важно е да се хванат децата в т. нар . авербална възраст , т.е когато са малки и не могат да разберат дали имат зрителен проблем , тъй като не знаят как е нормално да виждат. Другата възраст, когато трябва да се направи профилактичен преглед е преди започване на училище.

Освен профилактичните прегледи д-р Велева засегна и друг проблем , присъщ на съвременните деца. Продължителното заседяване пред компютрите води до развитието алергични конюнктивити. Лечението се свежда до две лесни стъпки - да се намалят часовете пред лаптопа и да се поставят антиалергични капки за очи.

Ние можем да свършим ужасно много работа , но тя приключва до вратата на кабинета. Оттам нататък родителите са тези, които трябва да следят децата да спазват определения режим и да ги подкрепят в самото лечение , сподели д-р Велева.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg