Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

Болниците дадоха твърдите лимити на съд

CredoWeb 2014-05-30
Здравна политика : Болниците дадоха твърдите лимити на съд  - болници, лимити, бюджет, жалба
Държавни, частни и общински болници днес внесоха жалба срещу твърдите лимити във Върховния административен съд

Държавни, частни и общински болници и Центъра за защита правата в здравеопазването днес в 11 часа внесоха жалба във Върховния административен съд, в която настояват фиксираните бюджети за лечебните заведения да бъдат спрени и отменени. Така на практика всички болници в България се обявиха срещу твърдите лимити, които се въвеждат с Постановление 94 на Министерски съвет от 25 април 2014 година. Подписите си под жалбата сложиха д-р Димитър Димитров – председател на Асоциацията на работодателите от здравеопазването, д-р Явор Дренски – председател на Националното сдружение на частните болници, д-р Неделчо Тотев –председател на Сдружението на общинските болници в България и д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазването.

Опасенията на четирите организации са, че фалитите са неизбежни, а пациентите ще бъдат лишени от свободен достъп до болниците, ако съдът не спре ПМС 94 или Правителството не го отмени. Според лекарите с така приетия нормативен акт от правителството за забраната на реимбурсирането на надлимитна дейност ще бъдат наказани добре работещите и предпочитани болници, в които се развива модерна медицина и се предлага качествено обслужване на пациентите и така се нарушават интересите на цялото ни общество.

Поради важността на проблема, прилагаме и целия текст на жалбата. Всеки, който желае да може да се запознае с искането и основателността на аргументите.


Прикачени файлове:

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg