Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

Проф. Николай Петров става началник на ВМА

CredoWeb 2014-05-30
Проф. Николай Петров става началник на ВМА  - Николай Петров, ВМА,

Бивш здравен министър оглави Военномедицинска академия - проф. Николай Петров отговаряше за здравеопазването в служебното правителство на Марин Райков. Той ще поеме управлението заедно с новия си военен чин - бригаден генерал от 4 юни.

Николай Петров е завършил медицина във ВМИ - Варна. От 2004 г. е шеф на Катедрата по анестезиология, реанимация и интензивно лечение при В МА, а също и на дружеството на анестезиолозите. Великолепен организатор, хвалят го негови колеги от ВМА. Благодарните пациенти, които е спасил в реанимацията, се изключително много. С част от тях професорът става приятел за цял живот.

Според в. "24 часа" е имало дълъг дебат в кабинета на тема кой да оглави ВМА. Военният министър Ангел Найденов, който ръководи оперативно това болнично звено, е бил за оставането на и.д. шефа Крум Кацаров. ДПС са харесали доц. Румен Попов, зам.-началник на ВМА и специалист по кръвопреливане. Твърди се, че доц. Попов деликатно е отклонил предложението и е бил един от хората, посочили като най-добър професионален избор точно проф. Николай Петров. Някои от министрите в екипа на Пламен Орешарски са се опитали да се противопоставят, защото виждали в лицето на професора човек от Б отбора на ГЕРБ", както Сергей Станишев определи служебното правителство на Марин Райков преди време. Още вчера президентът Росен Плевнелиев като главнокомандващ е казал своето категорично „да" за Николай Петров и най-късно до понеделник ще издаде указ за назначаването му.

Николай Петров е женен, има две дъщери и син. Като младеж е свирил на акордеон, той е роднина на известната народна певица Янка Рупкина.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg