Статии
Предразположението към нездравословна храна е генетично заложеноhealth.bg 2008-12-11
Има хора, които са предразположени да поемат средно по 100 калории повече на ядене. Ген подтиква хората инстинктивно да избират храни с повече захар и мазнини.Има хора, които са предразположени да поемат средно по 100 калории повече на ядене. Вариацията на ген FTO подтиква към инстинктивен избор на храни с повече захар и мазнини. 63% от хората имат този специфичен ген. Проучването на медици от университета Дънди е публикувано в The New England Journal of Medicine. Изследвани са хранителните навици на 100 деца на възраст между 4 и 10 години. Те били подложени на три хранителни теста. Резултатите показват, че генът не влияе на усвояването на храната и не зависи от активността. Няма отчетени никакви нарушения в сигналната система на мозъка за ситост. Носителите на гена инстинктивно са привлечени от калоричните храни. Той не води до наднормено тегло без преяждане и учените смятат, че може да бъде контролиран чрез хранителен режим. Хората, които имат едно копие от този ген, имат 30% риск от наднормено тегло с , а тези с две копия – 70%. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |