Статии
Горещият чай увеличава риска от рак на хранопроводаhealth.bg 2009-03-27
Ирански учени са открили, че пиенето на много горещ чай повишава риска от рак на хранопровода...Ирански учени са открили, че пиенето на много горещ чай повишава риска от рак на хранопровода, съобщи Би Би Си. Проучването, публикувано British Medical Journal, разкрива, че напитки с температура около или над 70 градуса по Целзий повишават опасността от злокачествено заболяване. Добавянето на мляко в чая (практика в някои западни страни) го охлажда дотолкова, че да елиминира риска. Ракът на хранопровода е резултат предимно от употребата на цигари и алкохол, но има държави, в които консумацията им е ограничена и въпреки това се наблюдават много случаи на заболяването, които досега бяха необясними. Освен температурата на чая е от значение и скоростта, с която се пие, допълват учените. Изпиването на една стандартна чаша чай по-малко от 2 минути, след като е налят, увеличава риска 5 пъти. health.bg бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |