Статии
Намаляването на месото ще подобри здравето на хоратаhealth.bg 2009-11-26
![]() Австралийски и британски учени твърдят, че намаляването на производството и консумацията на месо с 30% ще помогне за понижаването на парниковите емисии и подобряването на здравето, съобщи Ройтерс. Според специалистите подобряването на производителността, намаляването на въглеродните изпарения и зависимостта от горива от вкаменелости в земеделието няма да бъде достатъчно за ограничаването на парниковите емисии. Но комбинирането на тези стъпки с 30-процентно свиване на отглеждането на животни за храна в големите страни и ограничаване на консумацията на месо ще доведе до значително подобряване на здравословното състояние на населението и намаляване на емисиите, посочват учените.
Според ООН, 18% от всички парникови емисии са резултат от производството на месни продукти и според експертите нарастващите нужди за месо, особено в развиващите се страни, може да доведе до ръст на месопроизводството с 85% до 2030 г.
бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |