Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

Билковите добавки повишават нивото на олово в кръвта

health.bg 2009-11-27
Билковите добавки повишават нивото на олово в кръвта - здраве, олово, билки,
Американски учени са установили, че някои билкови добавки могат да повишат нивата на олово в кръвта на жените, съобщи Ройтерс.

Изследването, публикувано в Journal of General Internal Medicine, е обхванало 12 807 доброволци на възраст над 20 години.

Специалистите са установили, че жените, които употребяват подобни добавки, имат 10% повече олово в кръвта. Подобни данни обаче не са открити при мъжете. При проучването на различни видове билкови продукти са отчетени и по-високи стойности на метала – между 20 и 40%.

Не са намерени доказателства за токсичността на оловото, но участниците са използвали малки количества добавки, което ограничава възможностите за откриване на опасни билкови продукти.

Необходими са още проучвания, които да подкрепят теорията за връзката между оловото и билковите добавки, допълват учените.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg