Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

Среща на „Българска асоциация цьолиакия”

health.bg 2009-12-11
Среща на „Българска асоциация цьолиакия” - здраве, глутен, кърмене

Утре от 11:00 часа в столичния хотел „Плиска” ще се проведе среща на „Българска асоциация цьолиакия”. Целта е да се мобилизират възможностите за отстояване на интересите на хората, страдащи от това заболяване.

Болните имат непоносимост към глутена (протеин, който се съдържа в пшеницата и другите житни растения като овес, ечемик, ръж и камут (вид едра твърда пшеница).

Цьолиакията може да се прояви по различни начини и в различна възраст - още в ранното детство, или по-късно, в зряла възраст. Един от факторите за по-ранна, или по-късна изява на болестта е дали и колко дълго детето е било кърмено.

Колкото по-дълго е продължило кърменето, толкова по-късно се изявява заболяването. Друг съществен фактор е възрастта, в която е въведен глутенът, както и в какво количество е приеман.

 
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg