Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Статии

Няма ясна дефиниция какво е лекарска грешка

health.bg 2010-03-09
Няма ясна дефиниция какво е лекарска грешка  - здраве, лекарска грешка,

Около една трета (31%) от потребителите на health.bg, участвали в анкета на портала, се чувстват потърпевши от лекарски грешки, а още толкова хора твърдят, че техни близки са пострадали от действията на медици.

Двайсет на сто от участниците съобщават, че хора от по-далечното им обкръжение са били обект на лекарска грешка. Едва 7 процента от участинците в анкетата твърдят, че не са пострадали и дори не са чували за хора, пострадали от лекарски грешки. Една десета от хората не могат да преценят как да отговорят на въпроса.

България е една от страните с най-малко дела срещу лекари за грешки сред останалите държави от ЕС, защото липсват ясни легални дефиниции на понятието „лекарска грешка”, няма масова съдебна практика, а тясноспециализираните юристи са единици.

Пациентите често квалифицират като лекарска грешка различен тип неудовлетвореност – от отношението на лекаря, от битовите условия в здравните заведения, от болничното обслужване, от липсата на достатъчно лекарства и т.н.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg