Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Актуално

Необикновените превъплъщения на златото

Бойка Велинова 27-03-2013
Необикновените превъплъщения на златото - здраве, злато,
Благородният метал се използва от древни времена не само за декорация, изпълнение на религиозни ритуали и като символ на могъщество, но и за лечение на неочаквано пъстра гама от заболявания.

И това не е измишльотина с днешна дата, само защото си подаряваме ценна монета на сватбата или сме чули, че френската кино икона Катрин Деньов си е правила лифтинг на лицето със златна мрежа. Свидетелства за уникалните свойства на златото има още в намерените писмени паметници на Шумерското царство, в рисунките на древните Египет, Индия и Китай.

Златото олицетворява животворната мощ на Слънцето и се свързва директно с него като източник на здраве, сила и енергия. Древните смятали, че, приемайки злато, човек започва да прилича на него – той става благороден, красив, устойчив към външни влияния. Най-мощните защитни талисмани на славяните били златните гривни. Според народните предания по нашите земи, ако човек има в устата си късче самородно злато, той ще се справи с духовете на мъртвите и с нечистите сили от Отвъдното.

Златото, чието име означава „утринна звезда”, е оказало мощно влияние върху развитието на нашата цивилизация в продължение на хилядолетия. Достатъчно е да споменем митовете за (все още ненамерените златни градове на предколумбовите цивилизации) Пайтити и Елдорадо или Златната треска, която води до развитието и населяването на западните американски щати.

То оказвало огромно въздействие и върху съдбата на отделни личности: да си припомним титаничните усилия на средновековните алхимици – колко пари са били похарчени и колко учени са били обезглавени от разярените им владетели! Е, сега вече може да се произвежда в лабораторни условия, но цената на крайния продукт е толкова висока, че не си струва усилията. Съвсем друга страна на темата е какъв ценен инвестиционен материал представлява на кюлчета сега, когато държавите се тресат в най-яростната икономическа криза в мирно време.

Що е ауротерапия?
Лечението със злато, ауротерапията, днес добива все по-голямо значение. Важно е да споменем, че трябва да се използва изключително САМОРОДНО ЗЛАТО – 22 карата. То се прилага основно по два начина: във вид на прах (вътрешно) и като пластинка върху болното или поразеното (порязано, изгорено) място.

За лечение се използва и колоидното злато, което представлява разтвор на частици с едноименен заряд в деминерализирана вода. Диаметърът им е около една милиардна от метъра, което означава, че за да се премести една такава частица с 6 мм, трябва да премине 1600 км. То не е токсично, а повишава естествените съпротивителни сили на организма към заболяване, стимулира възстановяването и способства за дълголетието и жизнеустойчивостта.

Актуално е да се използва и в козметиката. Aurum metallicum, хомеопатичен препарат, приготвен от злато, се прилага за лечение на пациенти, склонни към самоубийство. В природата само растенията могат да натрупват в себе си злато с размери като в колоидното. Истината обаче е, че имаме още много да изследваме и да научим за редкия, магичен метал – и в практически, и в духовен смисъл.

„Златото е най-добрият проводник на живота, на праната, на жизнената енергия. Който има повече злато в кръвта си, той се радва на повече живот. Ако златото в човек е малко, той често боледува.

Вземете един грам чисто самородно злато, турете го в десет грама вода и я оставете да стои няколко дни на слънце. Щом сте неразположени, вземете десет капки от тази вода и неразположението ще мине. Изобщо, каквото и да сте преживели, лекувайте се с тази вода.”
Из „Книга за здравето” на Петър Дънов.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg