Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Здравето от А до Я - Костно-ставни проблеми

Как да научите как да ремонтирате смартфони

Отдавна исках да напиша нещо не за това как ремонтирам, а за това откъде да започна при ремонт на компоненти за начинаещи.

Под начинаещи имам предвид не тези, които днес са сменили дисплея на своя iPhone Говорим за онези, които вече знаят как да запояват конектори, микрофони и така нататък, но по някаква причина се страхуват да докоснат микросхемите.Такива страхове са абсолютно неоправдани, всичко идва с опит и в началото никой не може.

Къде да започна ?! Ако вече някак си сменяте съединителите, можете грубо да си представите с колко китайски папагала вашата станция започва да топи спойката. По-добре е да го настроите малко по-малко и след това да добавите 10 градуса, ако микросхемата все още не може да бъде премахната.

GSM сервиз в София

Най-трудната част от ремонта на компоненти е диагностиката. И правилната диагноза е 80% от ремонта. Ето защо, нека вземем проблем, който лесно се диагностицира, но все пак изисква умения за подмяна

Lenovo A328, не мига, дава грешка при мигане. Като начало се уверяваме, че проблемът е в хардуера (опитахме различни версии на фърмуера, мигачите, кабелите и портовете в компютъра).

Например, аз също избрах телефона с причина, защото старите устройства на Mediatek са най-добрите варианти за обучение. Можете да се забавлявате с тях с минимален комплект оборудване.

Без достатъчно умения в началото ще бъде трудно да стигнете до него, така че можете да премахнете ненужните екрани за по-лесен достъп до микросхемата. Вземаме дремел и изрязваме всички ненужни, можете да направите с купчини, но в бъдеще дремелът все още ще трябва да бъде поправен.

Инсталираме дъската в държача, за щастие в Китай вече можете да купувате за всеки бюджет (основното правило е, че колкото по-тежко, толкова по-добре).

Загряваме със сешоар отгоре, като добавяме по 10 градуса всеки (докато намери подходяща температура). Очакваме спойката под микросхемата да се разтопи, което най-вероятно ще бъде доказано от появяващите се калаени топчета и ние издигаме микросхемата без много усилия.

По-голямата част от работата вече е свършена. Почистваме дъската с оплетка и спойка, за да инсталираме нова микросхема.

Ако няма програмист, тогава просто вземаме микросхемата от донора и я спояваме на платката.

Струва си да спрем малко тук. Ако правите това 1-2-5 пъти, тогава не се занимавайте с прелодери, CID, ревизии на микросхеми и др. Просто вземете микросхемата от същия гнездо от телефона от приблизително същата година и го запойте на платката. С появата на проблеми с течение на времето ще разберете какво зависи от какво. и в началото твърде много теоретична информация е по-вероятно да обърка, отколкото да помогне.

Отново старите MTK са много добри в подмяната на чипове с памет, тъй като те имат безплатна помощна програма за фърмуер и няколко помощни програми за възстановяване на сервизна информация. Форматираме паметта с флашка, записваме фърмуера, възстановяваме данните за услугата и това е ...

Ако все пак ви трябва GSM сервиз, тук може да откриете един от най-добрите в град София. Доста търсих, преди да открия подобно място, където правят всичко с желание и професионализъм. Успех!

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си
031c9d4b235b5ff1310741634b8f39a7