Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Движението

Ходете, за да сте млади, здрави и слаби

Тина Богомилова 17-11-2011
Движението : Ходете, за да сте млади, здрави и слаби - здраве, дълголетие, движение, ходене


В Япония пък има инициатива „Всеки ден – десет хиляди стъпки” и милиони всеки ден си изпълняват „нормата”.
Но и ходенето си има своите правила, въпреки че е едно от най-естествените човешки движения. Дръжте раменете и гърба изправени, стъпвайте от петата към пръстите, дишайте спокойно и през носа. Разхождайте се два часа преди или два часа след хранене.

Темповете и времето трябва да са според физическата подготовка, възрастта и теглото. Започнете всеки ден да вървите с умерен ход двайсетина минути в продължение на месец. После постепенно увеличавайте времето, разстоянието и темповете, за да стигнете поне час здравословно ходене.

Изчислено е, че километър с бързи крачки унищожава 60 калории. Предпочитайте разстоянието пред скоростта - по-добре да изминете повече, отколкото бързо да се уморите. Изберете наклон нагоре пред равна алея.

Задължителни са удобни обувки и малка бутилка вода.
Трябва сами да търсим възможност да правим около 3000 крачки всеки ден. Да слезем по-рано от автобуса, да избираме различни маршрути и да не се качваме на ескалатора в метрото. Ходенето трябва да е за удоволствие, а не просто досадно задължение и броене на крачки.

Важно е да го правите всеки ден.
Ако есенните дъждове и зимните студове ви спират, във фитнес залата има крос тренажори и бягащи пътечки. Тези кардиоуреди стават все по-достъпни за портфейла и в магазините, но крачките из квартала и из парка са абсолютно безплатни.

Ходенето е новата фитнес мания. Европейците вече луднаха по скандинавския вариант – щеки в ръцете, маратонки на краката. Нещо, което още не се вижда в нашите градски паркове, но пък старите планинари отдавна го знаят. Твърди се, че една скандинавска разходка гърми 400 ккал за час. Но и да нямаме щеки, важно за сърцето и нервите е да се движим. И то без напрежение и мрънкане. През пролетта ще се наградим с по-малък номер панталони...

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg