Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Движението

Ходете, за да сте млади, здрави и слаби

Тина Богомилова 17-11-2011
Движението : Ходете, за да сте млади, здрави и слаби - здраве, дълголетие, движение, ходене
Сезонът на обездвижването настъпва – студено време, мазни храни и залежаване на дивана. Най-доброто, което можем да правим, за да сме здрави и усмихнати, е просто да ходим...

Да не взимаме асансьор за два етажа или автобус за една спирка, за да работи сърцето по-добре и да сме по-слаби.

Ходенето е най-естественото човешко движение – без напрежение, без пари и без травми. То ни прави по-млади и по-енергични.

Разходката е и най-приятният начин за отслабване. Освен това подобрява метаболизма, движението на кръвта, дишането и мозъчната дейност.

Понижава холестерола и кръвното налягане, заздравява кости и мускули. Половин час ходене на ден подобрява тонуса и разтоварва от психическото напрежение.
Има няколко видове ходене – силово, височинно, интервално и свободно.

Силовото е на крачка от бягането и натоварва мускулите на краката и ръцете, височинното е много полезно за отслабване. За интервалното трябва програма, в която се редуват бавен, бърз и умерен ход в продължение на половин час. Свободното ходене подобрява здравето, но е по-скоро за отпускане и релакс. Дори то е по-пълноценна почивка, отколкото излежаването, тъй като се произвеждат хормоните на щастието, които борят безсънието, депресията и стреса.

Още древните мъдреци са забелязали, че когато човек се движи, по-добре мисли. Дискусиите в школите на древногръцки философи били само в движение.
Днес в Щатите дори има бестселър - “Наръчник по ходене”.

Зад Океана вече рекламират ходенето като вид патриотично задължение, тъй като са изчислили, че ако американците започнат да се движат всеки ден, ще бъдат спестени около 80 млрд. долара годишно за медицински разходи.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg