Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Кръв и лимфа

Зам.-министър Славов: Изграждането на Кръвен център в Бургас не търпи отлагане

health.bg 2013-07-18
Кръв и лимфа : Зам.-министър Славов: Изграждането на Кръвен център в Бургас не търпи отлагане - Бургас, кръвен център, Проф. Чавдар Славов
Проф. Славов обеща пред бурзаските си колеги лично да лобира за неговото изграждане

Зам.-министърът на здравеопазването проф. д-р Чавдар Славов ще лобира за изграждането на Кръвен център в бургаската болница, информират от лечебното заведение. Проф. Славов е заявил подкрепата си по време на работна среща, организирана от управата на болницата  и президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев. Според зам.-министъра изграждането на Кръвен център е проект, който не търпи отлагане. Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Бургас не е ремонтирано повече от 50 години и в него дори няма санитарен възел. Целта е то да бъде обновено и превърнато в център, в който да могат да се преработват кръвни продукти. В момента това се прави в най-близкия такъв център, който е в Стара Загора.

На работната среща е обсъден и проблема с финансирането на болниците, които имат огромен обем дейност – ВМА, „Пирогов”, МБАЛ Бургас, държавните болници в Плевен и Варна. Според д-р Тренчев проблем е не само финансирането, но и разпределението на средствата. По думите му здравното министерство трябвало да има предвид, че през лятото заради многобройните туристи населението на Бургас нараства до 2 млн. души, а финансирането на болницата в морския град остава едно и също. 

В тази връзка изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Георги Матев е изразил категоричната позиция, че трябва да се актуализират бюджетите на болниците, да се помисли по какъв начин натрупаните дългове да бъдат поети от държавата, защото това води до изключително напрежение с договорните им партньори. Според него ако това не бъде решено в следващите 3-4 месеца, до Нова година ще има голям проблем с доставчиците на лекарства и консумативи към лечебните заведения. 

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg