Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Кръв и лимфа

Медици даряват кръв за пациентите си

Сити Клиник 2013-10-28
Кръв и лимфа : Медици даряват кръв за пациентите си - кръводаряване, Сити Клиник, лекари, сестри
Над 40 лекари и медицински сестри на столичната болница „Сити Клиник” ще дарят кръв, за да помогнат на пациентите

Персоналът на „Сити Клиник” ще участва в акция по кръводаряване, организирана от Националният център по трансфузионна хематология, Българска асоциация за закрила на пациентите и Български алианс за кръводаряване. Кампанията ще се проведе на 29.10.2013г. от 08:30 до 13:30 ч. с цел популяризиране значимостта на безвъзмездното и доброволно кръводаряване, което е от изключителна важност за осигуряване на достатъчни количества кръвни продукти.

Над 40 лекари и сестри са заявили желание да дарят кръв, за да дадат пример и да покажат важността на този благороден акт в полза на всички пациенти в нужда. Амбицията на кампанията е хората да могат да направят информиран избор дали да се присъединят към подобни акции и по този начин да расте броят на доброволните кръводарители. Медицинският персонал призовава всички желаещи българи да се включат и да допринесат за каузата за безвъзмездно и доброволно кръводаряване.

Актът на кръводаряването не само спасява човешки живот, той е полезен и за кръводарителя. По този начин се стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и се увеличават защитните сили на организма. Всички консумативи, използвани по време на кръводаряването са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба.

Не съществува никаква опасност от каквато и да било зараза по кръвен път. Количествено кръвта се възстановява за по-малко от 24 часа, а качествено - за 3 до 4 седмици.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg