Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Движението

Повече мускулна маса, по-бистър ум на старини

health.bg 2009-11-11
Движението : Повече мускулна маса, по-бистър ум на старини - здравето,физическа, активност, движение,алцхаймер, деменция,мозък

Намалената мускулна маса се отразява негативно на главния мозък. Учени от чикагския Rush University Medical Center установиха, че намалената мускулна маса е сред причините за снижаване на умствените способности и развитието на алцхаймер в напреднала възраст.


Проучените данни на 970 възрастни мъже с добре съхранена бързина на ума показват, че всички са се занимавали със спорт на млади години и продължават да поддържат физическата си форма.

Изследователите установили, че при мъжете с достатъчно мускулна маса нямало никакви признаци на алцхаймер. Съветът им е - ако се грижите за тялото, ще запазите и ума си бистър.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg