Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравни фондове

Как да избираме здравен фонд?

Д-р Лъчезар Иванов* 24-06-2010
Здравни фондове : Как да избираме здравен фонд? - Д-р Лъчезар Иванов, здравно осигуряване, частни фонсове, НЗОК, здравна каса

Критериите, по които пациентите ще могат да избират своя здравен фонд, са многопосочни.

На първо място бих поставил въпроса дали съответният фонд е представен чрез свой офис в даденото населено място. Изключително важно е дали има договор с лечебните заведения в региона. Защото въпреки възможността всеки да избира медицински център или болница в цялата страна едва ли е възможно, а и необходимо за всяко изследване и лечение да се изминават големи разстояния.

Фондовете със сигурност ще търсят за партньори високоразвити лечебни заведения, дори в по-малките населени места, на които пациентите им ще могат да имат доверие.

Важен критерий при избора на частен здравен осигурител ще бъде възможността за постоянна денонощна връзка между осигурените граждани и администрацията на фонда. Лесният контакт понякога е изключително важен.

Хората ще трябва да могат да задават всякакви въпроси, да отправят искания, да проверяват осигурителния си статус. Това ще може да става в голяма степен и по интернет, защото вече имах възможност да отбележа, че фондовете заедно с Националната здравноосигурителна каса ще са свързани в еднинната информационна система. Но плюс за хората би била възможността за непосредствен жив контакт.

За престижа на даден фонд безспорно ще свидетелства и броят на гражданите, които са го избрали. По-голям портфейл от осигурени означава и по-сериозни приходи и оттам - възможности за финансиране на медицински услуги за нуждаещите се.
Именно затова още в предварителните изисквания за лицензиране на фондовете поставяме условия за минимален брои пациенти – 50 000. Дори на следващия етап от работата на фондовете ще увеличаваме това изискване, за да има консолидация и по-ефективна работа.

_____
* Д-р Лъчезар Иванов е заместник-председател на парламента и ръководител на Комисията по здравеопазване. Той е вносителят на закона за частните здравноосигурителни фондове.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg