Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Инсулт

Когато сами си вредим

Петър Галев 02-12-2010
Инсулт : Когато сами си вредим - инсулт, мозъчен инсулт, кръвно налягане, холестерол, кръвна захар
Наскоро ми казаха, че мой познат е получил удар. Дано бързо да се оправи! Но това народно наименование на мозъчния инсулт съдържа в себе си идеята за някаква предопределеност, която няма как да се избегне с възможностите на човека.

Един вид получаваш удар от съдбата, без да е ясно защо точно ти и защо точно сега.

А всъщност само при малка част от хората инсултът идва изневиделица и като стечение на обстоятелства, които не са могли да бъдат предвидени и контролирани.

Затова нека се замислим колко от нас през последната година са си премерили поне веднъж кръвното налягане и са си изследвали профила на холестерола? Проверихме ли си кръвната захар? Кога за последен път се замислихме с какво и как се храним? Да не говорим за профилактичен преглед на проходимостта на артериите, снабдяващи мозъка.

А това изследване е много информативно и напълно безвредно - става въпрос за специфична ехография на шията. Е, ако не сме направили нищо за проверка на здравето си още преди да имаме изявени оплаквания, след това ще смятаме, че сме получили „удар”. Въпросът е, че сме си го нанесли самите ние!

Няма нужда да откриваме топлата вода – вложените време, усилия и средства за ранно откриване на предпоставките за бъдещ здравословен проблем ще ни спестят много време, усилия и средства след това! Ако изобщо има „след това”.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg