Антиейджинг - Храненето
Сърцето и черният дроб обичат броколиhealth.bg 2010-12-03
![]() Седем проучвания, обхванали над 100 000 участници, показват, че хората, чието меню най-често включва броколи, чай, лук и ябълки (храни, богати на флавоноиди), имат 20% по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания. Флавоноидите наброяват повече от 6000 растителни хранителни вещества в плодовете и зеленчуците. Те не само са „отговорни” за красивите им цветове, но са свързани и с много ползи за здравето. Броколито също така съдържа уникално полезно съединение - organosulfur, което съдейства за активиране и стабилизиране на антиоксидантите в организма и механизмите за детоксикация. Други серни вещества, които се отделят в резултат на рязането, дъвченето или изваряването на зеленчука, повишават способността на черния дроб да произвежда ензими, които неутрализират потенциално токсични, стимулиращи раковите заболявания, съединения. Оставяйте нарязаното броколи за 5-10 минути преди да го сготвите, за да се отделят колкото се може повече полезни за здравето вещества. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |