Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Антиейджинг

5 „невинни” навика, които вредят

health.bg 18-03-2013
Антиейджинг : 5 „невинни” навика, които вредят - здраве, навик, зъби, телефон, тегло, диета, лимон, вода,
Може да се изненадате колко от вашите на пръв поглед обикновени навици всъщност са вредни.

Употребата на телефон преди лягане
Радиацията от устройствата предизвиква безсъние и главоболие. Ако искате да се наспите добре, оставете телефона доста преди да си легнете. Не дръжте телефона си до леглото.

Миене на зъбите след хранене
Ако сте свикнали да миете зъбите си два пъти дневно, не трябва да го правите след хранене. Захарите в храната реагират с плаката и се произвежда киселина, която омекотява емайла. Когато започнете да четкате зъбите си, след като устата ви е пълна с киселинни съединения, ще навредите повече на зъбите си, отколкото да помогнете. Мийте зъбите си преди закуска и изчаквайте поне час преди да ги миете след хранене (вечер).

Тревогите за теглото
Важно е да се поддържа здравословно тегло, но не и да се обсебвате от идеята, че имате проблем. Следете как се разпределят мастните натрупвания по тялото и работете за премахването им от проблемните зони. Индексът на телесната маса не е винаги точен измерител, защото той не различава мускули от мазнини. Използвайте добрия стар сантиметър и измервайте тревожните зони (талия, бедра...).

Тежките чанти
Носенето на големи чанти може и да е модерно, но е вредно за гърба и стойката, врата и рамената. Колкото по-голяма е чантата, толкова повече се изкушаваме да я напълним с безполезни неща. Това се отнася и за тежките торби с покупки. Нищо няма да ви стане, ако се върнете два пъти до колата, за да и внесете. Носенето на тежести не е геройство, а е опасно за гръбнака.

Започване на деня с топла вода и лимон
Може да е чудесен детокс, но ще навредите на зъбите си. Топлата вода е корозивна за зъбите, а лимонът е киселина. Ако искате да започнете деня си с чаша топъл чай, направете си чай от мента. Това ще заздрави емайла и ще ви ободри.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg