Антиейджинг - Храненето
Не забравяйте да ядете лилави плодовеhealth.bg 2010-12-09
![]() Рискът за развитие на множествена склероза и болестта на Паркинсон може да бъде намалена чрез прием на боровинки, къпини, касис или сливи, сочи проучване на университета в Манчестър. Изследователите твърдят, че една или две от препоръчваните пет порции плодове и зеленчуци дневно трябва да са лилави. Смята се, че вещество в лилавите плодове помага в борбата с вредните въздействия на желязото, което може да увреди клетките, ако премине през храносмилателната система в неправилна форма. Минералът, смятат за здравословен, е полезен само, когато реагира с други съединения, иначе може да бъде отровен за тъканите. Полифенолите, които правят боровинките и другите плодове лилави, са в състояние да неутрализират вредните ефекти на желязото. Зеленият чай съдържа подобни съставки, както и куркумата. Дори и шоколадът може да помогне, но за съжаление червено вино няма здравословен ефект в този случай, сочи изследването, публикувано в Archives of Toxicology. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |