Антиейджинг - Храненето
За маслините с любов...
health.bg
16-12-2010
![]() Зехтинът помага за контролиране на нивото на холестерола и на кръвната захар. Той е лесен за храносмилане, тъй като е мононенаситена мазнина. Поръсете малко зехтин върху филийка пълнозърнест хляб за закуска или върху салатата за обяд. Зехтинът може да бъде добавян и в пикантни ястия и в киселинни хранителни продукти. Добавяйте маслиновото масло към сосове и салати. Направете смес от зехтин, лук, подправки (риган, мащерка и т.н.) и чесън, за да овкусите различни видове паста. Мариновайте месата в зехтин, тъй като той придава по-добър вкус на храната. За сотиране или пържене е най-добре да се използва комбинация от студено пресован и обикновен зехтин. Ароматизирайте маслиновото масло чрез клончета сушени билки. Най-добре се съхранява на тъмно и хладно място в плътно покрити контейнери. Съхраняването на зехтина в хладилника може да го сгъсти. Яжте маслините във всичките им разновидности (с чушка, с бадеми, с чесън, на туршия) Въпреки че те могат да бъдат използвани във всичко - от печени ястия до мартини, здравословните плодчета са пълноценни за консумация и самостоятелно. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |