Антиейджинг - Храненето
Защо вегетарианството стана още по-полезно?health.bg 2011-01-19
![]() Хората, които консумират по-малко животински храни и повече растителни продукти, имат по-нисък риск от рак. Опасността от рак при вегетарианците е около 50 на сто по-малка, отколкото сред тези, които ядат месо редовно. Растителните храни са богати на антиоксиданти, които защитават ДНК-то от увреждания, водещи до злокачествени образувания. Резултатите от американско изследване показват, че вегетарианската храна може да блокира способността на раковите клетки да се разпространяват в тъканите. Химичните вещества в ябълките, портокалите, къпините, доматите, тиквите и т.н., изглежда са в състояние да потиснат развитието на злокачественото заболяване. Някои растения съдържат и протеини, които подтискат образуването на тумори, допълват учените. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |