Антиейджинг - Храненето
Лютиво и пикантно – полезните подправки
health.bg
11-02-2011
![]() Въпреки че подправките се използват от векове заради своите лечебни свойства, изследователите и досега продължават да изучават качествата им. Ето някои от предимствата на подправките: Чили на прах (лют пипер): Горещата подправка облекчава болезнени стави. Изследванията показват, че капсаицинът в лютите чушки има противовъзпалително действие, което може да помогне за облекчаване на артритни болки и подуване. Канела: Защитава срещу диабет тип 2 и сърдечни заболявания. Едно проучване открило, че около половин чаена лъжичка от ароматната подправка понижава кръвната захар, холестерола и триглицеридите в кръвта. Чесънът: Подобрява здравето на сърцето. Консумацията му може да намали холестерола и триглицеридите в кръвта средно с 10 на сто. Карамфил: Карамфиловото масло се използва срещу зъбобол, а антисептичните му свойства го превръщат в отлично средство за хигиенизиране на устата. Основната съставка в маслото е евгенол, която има противовъзпалителни свойства и може да спомогне за облекчаване на скованост и болка, свързани с артрит. Тази подправка загрява, което стимулира храносмилането. Джинджифил: Джинджифилът съдържа антиоксиданти и предпазва от различни болести. Той успокоява спазмите и намалява газовете в храносмилателната система. Също така е отлично средство срещу гадене. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |