Антиейджинг - Храненето
Кажете „ДА” на зехтина!
health.bg
16-02-2011
![]() Експерти от Международния институт по кулинарни изкуства (IICA) обособяват две основни качества на зехтина, заради които си струва да замените обикновеното олио с маслиново. За по-добър вкус Зехтинът добавя вкус, когато се използва в салати, и е подходящ за плитко пържене, печене, готвене и други. Той може да се използва за приготвяне на месо и зеленчуци. Най-хубавото е, че зехтинът прави хрупкави пържените храни в сравнение с другите масла. Той не позволява на мазнината да прониква в меката сърцевина, а на повърхността образува вкусна коричка. За по-добро здраве Ползите от маслиновото масло надхвърлят подобряването на вкуса на храните - то осигурява по-здравословен начин на живот. Тъй като е с ниско съдържание на „лош” холестерол или наситени мазнини, предотвратява натрупването на мазнини в артериите. Ако ви се хапва нещо пържено, то зехтинът е идеален за тази цел, защото нивата на вредните вещества са нулеви. Сърдечноболните пациенти трябва да използват зехтин за готвене средно за не по-малко от 3-4 дни в седмицата. Изследванията показват, че високото ниво на антиоксиданти (като витамин А и Е) в зехтина го прави антиалергично средство и може да неутрализира причиняващите рак радикали. Когато се използва с пресен лимонов сок, премахва токсините от черния дроб. Затова кажете „ДА” на зехтина и се наслаждавайте на вкусна храна и водете здравословен начин на живот! бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |