Антиейджинг - Храненето
Яжте сочни и хрупкави лакомства за остър ум
health.bg
07-03-2011
![]() Става дума за горските плодове и орехите. Оказва се, че полифенолите в орехите и горските плодове помагат да се потуши възпалението и да се намали оксидативния стрес, който може да увреди мозъка и да доведе до проблеми с паметта. В действителност полифенолите в плодовете и орехите - както и в гроздовия сок - са толкова мощни, че те могат дори да помогнат да се възстановят когнитивните увреждания. Например, едно проучване на възрастни хора с лека деменция разкрило, че тези, които консумирали гроздов сок, се представили по-добре на тестовете. Затова поръсете с ядки и плодове зърнената си закуска, сервирайте я с гроздов сок и се насладете на резултатите – бистър и свеж ум за по-дълго. Ето и някои други хитрини, които ще ви помогнат да задържите „светлината във вашия фар” за по-дълго време: Яжте мазнини – такива, които се съдържат в рибата. Оставете дивана да си почине от вас – мозъкът обича действието. Тренирайте мозъка си – пъзели, кръстословици, игрословици, ребуси и т.н. Това са бягащите пътечки и гиричките за вашия мозък. Не пропускайте тази тренировка. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |