Антиейджинг - Храненето
Лукът - отлична алтернатива на консервантите?health.bg 2011-03-31
![]() Качествата на суровия лук го правят добър кандидат-помощник в битката за дълготрайно съхраняване на хранителните продукти. Проучването показва, че флавоноидите на лука, освен че са полезни за здравето, увеличават годността на храните. Те са естествена алтернатива на изкуствените добавки, използвани в хранително-вкусовата промишленост. Лукът може да бъде ефективен за отлагане на липидното окисление в емулсии на олио и вода (в храни като маргарин и майонеза). Той потиска развитието на микроорганизмите, които променят храните. Изследването е публикувано в International Journal of Food Science and Technology. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |