Антиейджинг - Храненето
И сушените плодове са полезниhealth.bg 2011-06-21
![]() Специалистите съветват да наблегнем на кайсиите, ябълките, фурмите, смокините, стафидите и сините сливи. Тези плодове са богати на разтворима целулоза и имат нисък гликемичен индекс (показател, отразяващ с каква скорост храната се разгражда в организма и се превръща в глюкоза), което им позволява да предотвратява развитието на различни разстройства в обмяната на веществата. Изследванията показали, че в сушените плодове се съдържат много биологично активни съединения, витамини и минерали, които осигуряват антиоксидантните им свойства и потискат появата на рак, сърдечно-съдови заболявания и вътрешни възпаления. Според специалистите, въпреки разпространеното мнение, сушените плодове не съдържат толкова много захар. Всичко това плюс лесното съхраняване и невисоките цени прави сушените плодове уникални продукти. Те са включени в препоръките за здравословно хранене в Аржентина, Австралия, Канада, Франция, Германия, Италия, Швеция, Англия и Съединените щати. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |