Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Движението

Офисният комфорт може да ни лиши от здраве

health.bg 04-07-2011
Движението : Офисният комфорт може да ни лиши от здраве -



Как да се справим с други типични болки
От дискомфорта и различните болежки вследствие на дългото седене ще ни облекчат хапчета рибено масло. Просто трябва да ги взимаме поне един месец. Ако не искаме да поглъщаме таблетки, идеална работа ще ни свършат омега-3, съдържащи се в храната. Да наблегнем на сьомгата, скумрията, херингата. Можете също да хапваме по две или три кивита на ден. Лекарите наричат този плод „бомба от витамини”. Едно киви съдържа голямо количество витамини РР, Е, В1 и В2, както и дневната доза на витамин С. Той подсилва имунната система, повишава резистентността на организма към инфекции, укрепва кръвоносните съдове. В кивито има още достатъчно калий и магнезий (известно е, че магнезият регулира клетъчния метаболизъм и в комбинация с витамин С подкрепя сърдечния мускул). Полезните свойства на зеления плод не свършват дотук: той може да изгори вредните мазнини в тялото, така намалява и опасността от запушване на кръвоносните съдове и удължава живота ни. Последните проучвания показват, че кивито има противораков и антиоксидантен ефект, подобрява физическата активност.

Когато ви болят краката
Дори и при най-малката разходка краката започват да ви болят. Защо? Това е болката на малките кръвоносни съдове, които не ви дават нощем да спите. Да държите краката си топли и сухи, не е единственият начин да ги защитите. Пушачите страдат от това десет пъти по-често от непушачите. Мускулите на краката, лишени от кислород и достатъчно кръв поради недостатъчното движение, започват да се „оплакват” по различни начини. Първите, които „започват протеста”, са пръстите. Те постоянно бледнеят, подуват се, схващат се, чувстват най-силно студа. След това нещастието спохожда и стъпалата на краката. Възниква така нареченото „интермитентно накуцване”, когато човек поради силната болка трябва периодично да спре за 3-5 минути и след това да продължи напред. Ако заболяването не се лекува, болката няма да си отиде и могат да се развият язви и дори гангрена.
И още нещо: задължителна е всекидневна разходка по всяко време през годината. Това се прави, за да се стимулира обновяването на кръвоносните съдове, които ще доставят на тъканите необходимия кислород и питателни вещества.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg